Lumina-Exterioara

Cele mai bune corpuri de iluminat exterior

Iluminatul exterior este mai important decât pare, pe lângă rolul decorativ pe care îl are, are și rolul de a te face să te simți în siguranță și mai ales de a le transmite hoților că în această curte chiar locuiește cineva. De aceea vrem sa iti aratam cele mai bune corpuri de iluminat exterior.

Pe lângă toate aceste detalii, iluminatul exterior oferă un aspect deosebit noaptea. Vara de obicei, mai ales cei ce stăm la casă, petrecem majoritatea timpului afară, deseori vara intrând în casă foarte târziu. Pentru asta ai nevoie de cele mai bune corpuri de iluminat exterior care ies în evidență și iți luminează aleea, grădina, terasa sau casa. Privește în imaginile de mai jos cât farmec au aceste corpuri pe care le vei găsi recomandate și în acest articol sub diverse modele.

Poți observa cu ușurință ce aspect oferă niște lămpi solare puse pe alea sau niște corpuri de iluminat puse pe pereții casei sau pe un gard, la interior..

Cum alegi cele mai bune corpuri de iluminat exterior

Pare simplu, nu? Este, doar că trebuie ținut cont de anumite aspecte pentru buna funcționare a corpurilor de iluminat. În primul rând, ar trebui să te gândești ce fel de corpuri de iluminat dorești: alimentate la rețeaua electrică, solare sau pe baterii. Aici fiecare alege după posibilități, fiecare dintre variante având avantaje și dezavantaje.

Ai grijă să alegi produse ce sunt rezistente la razele UV, la umiditate, la praf și la diverse intemperii. Unele dintre cele mai bune materiale folosite pentru iluminatul exterior sunt: oțelul inoxidabil, aluminiul și cuprul dar și anumite produse din plastic sunt foarte rezistente atâta timp cât apa nu se infiltrează la sursa de lumină sau spre baterii.

Iluminatul exterior de perete

Este foarte popular și foarte diversificat. De la felinare, la aplică și spoturi, există o mulțime de variante, însă totuși ar trebui să existe o compatibilitate între acestea și culoare ușii sau culoarea casei. Le poți pune fie pentru lumină ambientală, fie pentru a evidenția ceva anume.

Iluminatul curții și grădinii

Ai o alee, o grădină plină cu plante și arbuști, o terasă unde iți petreci serile de vară ? Aceste locuri trebuie cu orice preț să fie iluminate. E la libera alegere cum le vei așeza și ce vei dori să scoți în evidență. Există lămpi de se înfig în pământ, felinare independente, spoturi, lămpi ce se prin în borduri sau pe gard sau ghirlande ce le poți pune prin copaci.

În cazul în care ai și niște scări prin grădină sau la casă poți îmbina utilul cu plăcutul și le poți ilumina și pe ele pentru a putea să circuli liber și fără frică noaptea.

Iluminat Exterior

Tipul sursei de lumină

Există mai multe variante, dar acestea sunt cele mai importante și cele mai utile, altele fiind nepotrivite pentru iluminatul exterior.

  • lămpile cu halogen sunt foarte bune pentru iluminatul exterior, însă în același timp consumă destul de multă energie electrică.
  • becurile cu led sunt o variantă foarte bună datorită rezistenței, au un preț accesibil și nu consumă multă energie electrică.
  • corpurile de iluminat alimentate cu energie solară sunt fabricate sub diverse modele, pot costa de la câteva zeci de lei la mii de lei, sunt ușor de asamblat și foarte practice.

Recomandări pentru cele mai bune corpuri de iluminat exterior

Dupa ce ți-ai dat seama cam de ce ai nevoie, voi veni în întâmpinare și cu câteva recomandări și propuneri pentru a-ți face căutarea mult mai ușoară.

Aplică de exterior Futch

Aplică De Exterior

Un model foarte deosebit care va oferi un aspect deosebit pereților unde va fi amplasată, are un grad de protecție IP44 ceea ce înseamnă că este rezistență la apă și la corpuri străine. Cadrul este din aluminiu ceea ce o face foarte rezistentă, este cablată, iar becul este E27 sub formă de lumânare.

Lampă solară albă

Lampa Solara

Lampa perfectă pentru iluminarea unei terase, grădini sau chiar iluminarea aleii. Se înfig în pământ, se încarcă cu energie solară și noaptea au un aspect foarte plăcut.

Aplica Exterior Salvador

Aplica Pentru Exterior

Un model deosebit de aplică pentru perete care are protecție 100% împotriva prafului și protecție împotriva scurgerii apei sub presiune din toate direcțiile. Este un model perfect pentru iluminarea de jur împrejur a casei tale. Corpul este din metal, iar abajurul este din plastic de înaltă calitate.

Lampă baterii tip felinar

Lampa Tip Felinar

O lampă perfectă pentru decorarea unei alei, terase sau grădini. Este pe baterii, deci funcționare este îndelungată, iar bateriile se pot achiziționa ulterior. Modelul tip felinar va ieși în evidență atât ziua, cât și noaptea. Forma luminii este tip flacără.

Tot felul de modele veți găsi în continuare pe vidaXL, decorino și chilipirul-zilei.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *